Zit ik in de overgang?
ClubGreen | oktober 28, 2018 | 0 | De OvergangHeb je lichamelijke klachten of ben je de laatste tijd emotioneel geïrriteerd? Als u tussen 45 en 60 jaar oud bent, bestaat de mogelijkheid dat de overgang is begonnen. Qua doctoraat wordt dit ook wel genoemd menopauze en perimenopauze een fase genoemd waarin vrouwen eerst in mindere mate en dan volledig hun natuurlijke zijn verlies de vruchtbaarheid. Dit valt samen met het verlies van eicellen en het tekort aan geproduceerde hormonen, wat betekent dat het evenwicht in uw lichaam tijdelijk verloren gaat. In de de meeste vrouwen Deze overgangsfase duurt ongeveer vier jaar en tijdens deze periode kun je de vervelende problemen als vrouw ervaren, zonder dat je je realiseert dat je in transitie bent. Hoe weet je of je in transitie bent?
Wanneer kan de overgang beginnen?
De ene persoon komt in de overgang in plaats van de andere. Het kan te wijten zijn aan verschillende factoren, of het vroeg of laat in de transitie komt, maar het kan niet worden voorspeld. Gemiddeld is de overgangsperiode rond 47en of 48en met perimenopause; een proces waarbij uw hormonen uit balans raken, uw onregelmatige menstruatie en langzaam verliest ze meer eieren totdat ze geen ei meer heeft; Menopauze Je bent niet langer vruchtbaar en je hormonen moeten wennen aan een nieuw hormonaal evenwicht.
De kenmerken van de overgang.
De overgang kan worden herkend door verschillende fysieke en mentale gevolgen. De meeste mensen hebben bijvoorbeeld last van opvliegers, hoofdhaar of een hogere intensiteit (vooral negatief) emoties. Dit kan tot nieuwe problemen leiden; Slechte slaap, prikkelbaar gedrag, depressieve gedachten en hartkloppingen. Niet al deze kenmerken zouden echter op de overgang moeten wijzen; Je kunt ook alleen tijdelijk minder passen Als u echter meerdere van de bovenstaande kenmerken op hetzelfde moment verkrijgt, is het raadzaam om actie te ondernemen.
Blijf gezond en bezoek de dokter.
Als je zeker wilt weten of je in transitie bent, kun je natuurlijk naar de huisarts gaan. Dit kan uw diagnose voorbereiden en u meer vertellen. Het is echter ook mogelijk om goed onderzoek thuis uit te voeren en er goed op voorbereid te zijn. de overgang. Het krijgen van voldoende vitamines en mineralen kan bijvoorbeeld een stabiele basis vormen voor het lichaam en kan de overgang minder zwaar maken, hoewel je er niet altijd iets aan kunt doen. Wil je weten of je in transitie bent? Houd goed in de gaten welke functies deze fase kan bieden.
Lees ook: